Nieuw restaurant in Budel

3 oktober 2015 < Bekijk alle blogs

Vanaf vrijdag, 9 oktober opent Kookstudio Let´s Cook in Budel haar deuren als restaurant.  Op de kaart staan kleine, smakelijke en gezonde gerechten uit de internationale keuken.  De formule van de kookstudio van goed gastheerschap, gezelligheid en beleving is ook terug te vinden in het nieuwe restaurant.

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat Marleen en Pieter Hermus Kookstudio Let´s Cook in Budel zijn begonnen. Inmiddels is hun kookstudio uitgegroeid tot een begrip in Cranendonck en daarbuiten als een plek waar het goed toeven is. Dit is niet vanzelf gegaan geeft Pieter aan. ´Het begint met een sfeervolle, goed uitgeruste locatie. Vervolgens duurt het een tijdje voordat je een goede naam hebt en mensen weten dat je er bent´. Volgens Pieter redt je het niet, met alleen een goede beheersing van het koksambacht en een mooie accommodatie. ´Alles moet tot in detail kloppen. Klanten zijn kritisch en hebben hoge verwachtingen als zij met vrienden, familie of collega´s een gezellig avondje uit willen. Het begint met kleine dingen zoals verse bloemen, een lekker hapje en drankje vooraf en afgestemde muziek zodat de sfeer er al vanaf het begin inzit. Ook moeten de recepturen kloppen en is het belangrijk dat het kookgereedschap en ingrediënten perfect klaarstaan zodat mensen met weinig kookervaring ook goed in de keuken uit de voeten kunnen. Hier gaat altijd veel tijd in zitten. Als deze zaken niet goed georganiseerd zijn, loop je de rest van de avond achter de feiten aan´. Ook is het volgens Pieter erg belangrijk dat je sociale- en didactische vaardigheden hebt en dat je in staat bent om het overzicht te behouden. ´Sommige gasten hebben in het begin wat meer aandacht of een complimentje nodig terwijl anderen het juist liever zo veel mogelijk zelf doen. En dan moeten tegelijkertijd de gerechten ook nog eens lukken. Het is steeds weer een prestatie van formaat om als een onervaren, niet op elkaar afgestemd (keuken)team, een mooi menu uit te werken en neer te zetten. Dit is gezellig, leerzaam en schept een sterke band met elkaar´. Het belangrijkst van alles zijn volgens Pieter passie én een horecahart. ´Onze gasten moeten zich welkom voelen. Het moet je doel zijn om hun verwachtingen te overtreffen en hun een onvergetelijk avondje of middagje te bezorgen. Als je deze ´drive´ van nature niet in je hebt, gaat het niet lukken al doe je nog zo je best´.

Uitbreiding
Een aantal maanden geleden hebben Marleen en Pieter besloten om naast kookworkshops, privé diners en kooklessen, een restaurant te beginnen. Voor hen is dit een grote stap maar ze hebben er het volste vertrouwen in. ´Van onze gasten krijgen we regelmatig te horen waarom we niet als restaurant open gaan. Als ze eens geen zin hebben om zelf te koken of niet in staat zijn om een groep van minimaal acht personen bij elkaar te krijgen voor een kookworkshop, willen ze ook bij ons terecht kunnen om gezellig te dineren. In april hebben Marleen en Pieter daarom besloten hun kookstudio uit te breiden wat mogelijk werd doordat de naastgelegen kapsalon vrij kwam. Ze hebben de tussenmuren uitgebroken zodat ze een sfeervolle salonkamer konden creëren en hun keuken konden uitbreiden. De voortekenen zijn goed, zeggen ze lachend. ´Een flink aantal gasten heeft al aangegeven te komen en in ook in economisch opzicht zit het tij mee´.

Kleine gezonde gerechten 
Pieter en Marleen denken dat er binnen de regio ruimte bestaat om een restaurant te beginnen. Ze hebben een formule bedacht waarmee zij hun restaurant in de markt gaan zetten. De persoonlijke benadering van de kookstudio zal op de eerste plaats terug te zien zijn in het restaurant. Zij willen hun gasten verwennen en hun informeren over smaak, wijn en bereidingswijzen. Op de menukaart staan kleine, gezonde gerechten die verwijzen naar een bepaalde smaak: zout, zoet, zuur, bitter en hartig. ´Doordat de gerechten klein zijn, kunnen we de prijzen laag houden zodat onze gasten met smaken kunnen experimenteren. Voor gasten die hier geen behoefte aan hebben is het trouwens ook mogelijk om een lekker voorgerecht en hoofdgerecht zonder poespas te bestellen hoor´, laten ze enthousiast weten. ´Onze gasten kunnen helemaal zichzelf zijn. Alles is mogelijk bij ons. Voor gasten die van wijn houden, hebben wij de kennis in huis om hen een goed wijnadvies te geven die past bij een bepaalde smaak´.  Als de situatie het toelaat, kunnen gasten gerust bij Pieter een kijkje in de keuken komen nemen. 

Gratis dessert
Het restaurant gaat open op vrijdag, 9 oktober vanaf 18:00uur. Vanaf die datum is het restaurant elke vrijdag open. Omdat er drie eetruimten zijn, kunnen de gasten bij de reservering aangeven in welke ruimte zij willen dineren. Er is een rustige en intieme salonkamer, een gezellig en informeel barretje en een eetzaal die in verbinding staat met de keuken´. Als je Pieter wilt zien zweten en je houdt van dynamiek, moet je die boeken´, zegt Marleen met een glimlach. Tijdens de maand oktober, is het dessert gratis, ter kennismaking en om de opening van het restaurant te vieren. Op de website www.kookstudioletscook.nl kunt u meer informatie terugvinden.

Bron: HAC Weekblad

Reserveer een kookcursus of dien een aanvraag in Reserveer hier >
Nog niet overtuigd van de gezelligheid bij Let's Cook? Bekijk meer foto's en video's >
Kookstudio Let's Cook heeft luxe kookworkshops én is goed bereikbaar!

Vanaf het centrum van Eindhoven bent u er al binnen 20 minuten en vanaf het centrum van Weert, Valkenswaard en Leende bent u er binnen 10 minuten. Parkeren is gratis!

Pieter en Marleen Hermus
Deken van Baarsstraat 6a
6021BH Budel

06 53 166 799
info@kookstudioletscook.nl
© 2013 - 2024 - Kookstudio Let's Cook / Realisatie: Patrick Smeets