Voor wie is deze Wijn-Spijs cursus?
Voor de levensgenieter die zich wil verdiepen in de smaak van voedsel en wijn en de samenhang hiertussen.
Chefkok Pieter Hermus van Kookstudio Let's Cook uit Budel en wijnbouwer-wijnmaker Henk Aarts van Wijngoed Zurrick uit Soerendonk hebben elkaar gevonden in hun passie voor smaak. Door hun krachten te bundelen op het gebied van gastronomie, vinologie en goed gastheerschap hebben Pieter en Henk een informatieve Wijn-Spijs cursus ontwikkeld waarin proeverijen van wijnen en gerechten centraal staan. Zij willen hun gasten handvatten geven om bewuster te leren proeven zodat ze in staat zijn om de juiste smaakcombinaties te maken.
Lesprogramma:
- Combinatieleer aan de hand van amuses en passende wijnen (Kookstudio Let´s Cook in Budel)
- Lezing wijnbouw-wijnmaken met rondleiding, hapjes- en wijnproeverij (Wijngoed Zurrick in Soerendonk)
- Basissmaken, textuur en menuopbouw; zintuigen prikkelen door middel van smaak, geur, kleur en vorm (Kookstudio Let´s Cook in Budel)
- Wereldwijnen en wijntypes met passende gerechtjes (Wijngoed Zurrick in Soerendonk)
- Kookworkshop met klassieke smaakcombinaties en afgestemde wijnen (Kookstudio Let´s Cook in Budel)
- Eindtoets met afsluitend 3-gangen diner en uitreiking van `Fijnproever-certificaat` (Kookstudio Let´s Cook in Budel)
Kosten
De cursus kost €560, incl. lesstof, mooie gerechten en kwaliteitswijnen!
Cursusdata
De cursus bestaat uit 6 lessen van circa 4 uur op de Wijngaard in Soerendonk en in de Kookstudio in Budel van 18u tot 22u.
Donderdag 26 mei / do 16 juni / do 7 juli / do 1 september / do 6 oktober / do 3 november