Kookworkshops

Een kookworkshop is gezellig, leerzaam en schept een sterke band met elkaar!

Hoe werkt een kookworkshop?

Onder begeleiding van Pieter leert u tijdens de workshop hoe u verse ingrediënten verwerkt tot een gezond, smakelijk en harmonieus gerecht. Uiteraard wordt u tijdens het koken verwend met lekkere hapjes en een wijntje of een biertje. Het hoogtepunt is het gezamenlijk genieten van uw culinaire meesterwerk.

Een kookworkshop is inclusief welkomsthapje, receptenboekje en gebruik van een kookschort. Een kookworkshop koken (inclusief diner) duurt 4,5 uur. U bepaalt zelf hoe laat u wilt beginnen. Voor een avondvullend programma adviseren wij u om tussen 17:30uur en 18:30uur te beginnen.
Uiteraard houden wij rekening met eventuele dieetwensen (voedselallergieen, -intoleranties of vegetarische wensen).

Het aantal deelnemers voor een kookworkshop bedraagt minimaal 10 tot maximaal 80 deelnemers. Het is ook mogelijk om met 8 of 9 personen deel te nemen aan een kookworkshop. We zijn dan echter genoodzaakt om hiervoor minimaal €495,00 (excl. drankjes) in rekening te brengen. Vanaf  50 personen adviseren wij u om de groep op te splitsen. We combineren de kookworkshop dan met een leuke nevenactiviteit zoals een rondleiding met proeverij op een nabijgelegen wijndomein of theeplantage, trombone workshop met gezamenlijke uitvoering van 1 muziekstuk (tot 150pp!), bierproeverij, Frans roulette, cocktailworkshop, pubquiz, culinaire kennisquiz, hitjesbingo, disco met DJ, bloemschikken, schilderen, goochelen, beeldhouwen of cabaret. Informeer naar onze mogelijkheden of laat het ons weten als u zelf een suggestie heeft! Groep één gaat aan de slag in de keuken terwijl groep twee een activiteit gaat doen. Na 1,5 uur gebeurt het omgekeerde. Na 3 uur kan er heerlijk en gezellig samen getafeld worden.

Bij grote groepen (20 - 80 gasten) is het mogelijk om voor een tapas-, Oosterse (meze)-, Aziatische- of Mexicaanse kookworkshop te kiezen. De prijs hiervan bedraagt €49,50 per persoon. Wij gaan dan heerlijke hapjes maken die wij speciaal voor u uit verschillende wereldkeukens hebben geselecteerd. De hapjes worden in groepjes van 2/3 personen gemaakt. Halverwege de avond wordt er een (tapas)buffet geopend. Daarna doen we dit nog eens maar dan met desserthapjes. We sluiten de avond af met koffie en bonbons. U kunt deze kookworkshops boeken vanaf 16 personen. Een soepje, gebruik van een kookschort en recepturenboekje zijn bij de prijs inbegrepen.

Voor gasten die iets minder willen koken maar toch heel gezellig met elkaar bezig willen zijn, kunnen wij een semi-kookworkshop aanraden (vanaf €39,50 / 4 uur / vanaf 20pp tot 80pp). Het Let´s Cook team heeft dan al een aantal kookhandelingen voorbereid. De laatste kookactiviteiten én de opmaak van de borden worden dan door onze gasten gedaan. Een dergelijke kookworkshop combineren wij meestal met andere activiteiten zoals Frans roulette casino, cocktail workshop, disco met DJ, pubquiz etc. 

Wat kost een kookworkshop?

Kookworkshop prijs per persoon (exclusief drankjes) 

  Algemeen Gastronomisch  
3-gangen € 49,50 € 54,50  
4-gangen € 54,50 € 59,50  
5-gangen € 59,50 € 64,50  
6-gangen € 64,50 € 69,50  

Wij kunnen voor u een datum vrijhouden als optie en kunnen definitief voor u reserveren zodra u heeft betaald.

High Tea kookworkshop / Kinderkookworkshop (vanaf 18 deelnemers, vanaf 12:00uur)
Een High Tea kookworkshop (€42,50) en Kinderkookworkshop (€35,00) vinden alleen 's middags plaats en duren circa 4 uur. De High Tea kookworkshop is inclusief verse tomatensoep, receptenboekje, gebruik van een kookschort, met linnengoed ingedekte tafel en onbeperkt thee en/of koffie. Het Kinderfeestje (leeftijd vanaf 11 jaar) is inclusief 3 drankjes per deelnemer. Er zijn tenminste twee volwassenen aanwezig.

Dranken arrangement (wijn, bier, frisdrank en koffie/thee zijn onbeperkt inbegrepen)
Drankenarrangement met een bruisend welkomstdrankje, huiswijnen, pils en koffie met bonbons -> € 22,50: 4uur /  €25,00: 4,5uur /  €27,50: 5 uur /  €30,00: 5,5 uur
Drankenarrangement met afgestemde wijnen uit privé collectie -> € 30,00: 4uur /  €35,00: 4,5uur /  €40,00: 5 uur /  €45,00: 5,5 uur

Dranken separaat
Bekijk onze drankkaart

Welke thema's kunt u kiezen?

Bij Let’s Cook kunt u kiezen uit maar liefst 28 kookthema’s! Mocht u niet direct een keuze kan maken dan kan Pieter u een thema adviseren dat het best past binnen uw situatie (groepsgrootte, kookervaring, smaak etc.). Onderstaand vind u een overzicht van onze thema's.

Aanvraagprocedure

U kunt ons via de link op de startpagina van deze website laten weten wanneer u wilt komen met uw collega´s, vrienden of familie. Als deze datum vrij is, bevestigen wij deze datum samen met de met u gemaakte afspraken per e-mail. Ook sturen wij dan een aanbetalingsfactuur t.w.v. €500,00 mee. Zodra wij deze aanbetaling hebben ontvangen, kunnen wij een bepaalde datum definitief voor u vrijhouden. Let op: zolang wij de aanbetaling niet hebben ontvangen, behouden wij ons het recht voor om een vastgestelde datum voor een andere groep vrij te maken. Tot uiterlijk 1 maand, voor de overeengekomen datum, kunt u de opdracht kosteloos annuleren. U ontvangt de aanbetaling terug. Hierna zijn wij genoodzaakt om de aanbetaling in rekening te brengen. Dit is nodig omdat het ons (meestal) niet meer lukt om, binnen een maand, nog een andere opdracht te plannen voor een bepaalde datum. 

U kunt uiterlijk, tot 5 dagen voor aanvang, wijzigingen met betrekking tot het deelnemersaantal aan ons doorgeven. Hierna zijn we genoodzaakt om de factuur te baseren op het aantal deelnemers die we eerder waren overeengekomen. Dit doen wij om dat we de bestelling van de inkopen én het op maat gemaakte menu met de bijbehorende recepten van de kookworkshop, 5 dagen voor aanvang plaatsen c.q. vaststellen. Hierna is dit helaas niet meer mogelijk.

De eindfactuur (minus de aanbetaling) ontvangt u van ons, na afloop van een evenement. Hierin zijn de deelnemers, de kostprijs van het evenement en de drankjes meegenomen. We vragen u om binnen 2 weken, onder vermelding van het factuurnr. te betalen.

Reserveer een kookcursus of dien een aanvraag in Reserveer hier >
Nog niet overtuigd van de gezelligheid bij Let's Cook? Bekijk meer foto's en video's >
Kookstudio Let's Cook heeft luxe kookworkshops én is goed bereikbaar!

Vanaf het centrum van Eindhoven bent u er al binnen 20 minuten en vanaf het centrum van Weert, Valkenswaard en Leende bent u er binnen 10 minuten. Parkeren is gratis!

Pieter en Marleen Hermus
Deken van Baarsstraat 6a
6021BH Budel

06 53 166 799
info@kookstudioletscook.nl
© 2013 - 2024 - Kookstudio Let's Cook / Realisatie: Patrick Smeets