Lamsracks met een couscoussalade

< Bekijk alle recepten

Bereidingswijze

Tijdens dit recept maken we lamsracks met een couscoussalade met geitenkaas en tzatziki. De kaas voor dit recept hebben we gehaald bij de biologische geitenkaas boerderij Saanenhof in Heeze.

Lamsracks

  1. Hak de knoflookteentjes fijn
  2. Hak de blaadjes van de rozemarijn en tijm fijn
  3. Vermeng met de mosterd en de olie
  4. Breng op smaak met peper en zout
  5. Wrijf er de lamsracks mee in met een kwastje en laat even intrekken

Tzatziki

  1. Hak de knoflook fijn
  2. Hak de blaadjes van de munt en peterselie fijn
  3. Snijd de ui in ringen
  4. Pers een halve limoen uit
  5. Verwijder de uiteinden van de komkommer, halveer ze in de lengte, haal de kern weg met een lepeltje en snijd in zeer dunne schijfjes
  6. Vermeng alles met de yoghurt, kruiden en olijfolie
  7. Breng op smaak met peper en zout

Couscoussalade

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en giet deze over de couscous
  2. Laat afgedekt wellen
  3. Rooster de walnoten in een pannetje zonder boter
  4. Halveer een granaatappel en verzamel de pitjes
  5. Snijd een halve avocado in blokjes
  6. Snijd een halve rode ui in ringen
  7. Rasp de limoen (alleen het buitenste groene schilletje!)
  8. Pers vervolgens dit limoentje uit
  9. Hak 3 takjes koriander fijn
Soort gerecht Hoofdgerecht Aantal personen 4 Bereidingstijd ? Ingredienten

Lamsracks
8 lamsracks / 2 teentjes knoflook / 1 takje rozemarijn / 3 takjes tijm / 1 el mosterd / 4 el maiskiemolie / peper en zout

Tzatziki
1 komkommer / 2 bosuitjes / 3 teentjes knoflook / 400 ml Griekse yoghurt / 2 el extra vergine olijfolie / 2 el munt, versgehakt / 2 el peterselie, versgehakt / sap van ½ limoen / 1 el gedroogde oregano / peper en zout

Couscoussalade
200 g couscous / 225 ml groentebouillon / 1 granaatappel / 100 g zachte geitenkaas / rasp van ½ onbehandelde limoen / sap van een limoen / 1 avocado / ½ rode ui / 10 zwarte olijven, grofgehakt / 30 g geroosterde walnoten / 2 el koriander, fijngehakt / 1 el honing / 3 el appelazijn / peper en zout

Reserveer een kookcursus of dien een aanvraag in Reserveer hier >
Nog niet overtuigd van de gezelligheid bij Let's Cook? Bekijk meer foto's en video's >
Kookstudio Let's Cook heeft luxe kookworkshops én is goed bereikbaar!

Vanaf het centrum van Eindhoven bent u er al binnen 20 minuten en vanaf het centrum van Weert, Valkenswaard en Leende bent u er binnen 10 minuten. Parkeren is gratis!

Pieter en Marleen Hermus
Deken van Baarsstraat 6a
6021BH Budel

06 53 166 799
info@kookstudioletscook.nl
© 2013 - 2024 - Kookstudio Let's Cook / Realisatie: Patrick Smeets