Voor wie is deze kookcursus?

Deze cursus bestaat uit 4 lessen en is met name bedoeld voor de kookliefhebber die zijn of haar grenzen in de keuken wilt gaan verleggen. Deze cursus vergroot uw vaardigheden én inzichten in de keuken. Hierbij beginnen wij met de basis. Zo besteden wij veel aandacht aan de grondslagen van verschillende bereidingstechnieken zoals koken, braden, grillen, pocheren en stoven. Ook leren wij u een aantal snijtechnieken die van pas kunnen komen bij het bereiden van groenten of bijvoorbeeld het fileren van een lekker visje. Wij willen u vooral aanmoedigen om te experimenteren, zowel met technieken als met het gebruik van (zo veel mogelijk) biologische ingrediënten die we uit onze eigen regio halen. Uiteindelijk gaat u zelf de heerlijkste gerechten bereiden. In korte tijd leren wij u de fijne kneepjes van het koksambacht.

Elke les starten wij om 18.00uur met een hapje en een drankje. Hierna gaan we de theorie van de les bespreken aan de hand van de informatie die u per email van ons heeft ontvangen. Daarna gaan we in de keuken een mooi menu met elkaar uitwerken dat aansluit op de theorie. Om 22.30uur eindigen we met koffie.

Een welkomstdrankje en amuse, tafelwater, gebruik van een kookschort en theorie-/recepturenboekje zijn bij deze cursus inbegrepen. De afwas doen wij voor u!

De lessen vinden op donderdagen plaats (met uitzondering van de startles). Als een bepaalde datum niet uitkomt dan horen we dit graag van u zodat we in samenspraak met de groep kunnen bekijken of we hiervan af kunnen wijken.

Lesprogramma

1. Gereedschappen en organisatie van het koken
2. Basistechnieken
3. Bouillons, fonds en sauzen
4. Bereiden van groente, vlees en vis

Kosten

€275,00

Startdatum

Dinsdag, woensdag of donderdag om 18.00uur

Cursusdata seizoen 2023

nader te bepalen. Dit kondigen we aan op onze site.

Reserveer een kookcursus of dien een aanvraag in Reserveer hier >
Nog niet overtuigd van de gezelligheid bij Let's Cook? Bekijk meer foto's en video's >
Kookstudio Let's Cook heeft luxe kookworkshops én is goed bereikbaar!

Vanaf het centrum van Eindhoven bent u er al binnen 20 minuten en vanaf het centrum van Weert, Valkenswaard en Leende bent u er binnen 10 minuten. Parkeren is gratis!

Pieter en Marleen Hermus
Deken van Baarsstraat 6a
6021BH Budel

06 53 166 799
info@kookstudioletscook.nl
© 2013 - 2023 - Kookstudio Let's Cook / Realisatie: Patrick Smeets