Voor wie is deze kookcursus?

Het feit dat u deze regels leest, bewijst dat u zich voor koken interesseert. In zeven lessen lopen wij met u, in grote lijnen, de belangrijkste details van het koksambacht door zodat u ze thuis kunt nadoen. De techniek gaan wij uitleggen en uitgebreid met u beoefenen. De inspiratie niet, die heeft u al! Wij gaan met u aan de slag en verklappen u een groot aantal geheimen van de kok. U kunt het ook!

Sommige gerechten zijn eenvoudig, andere vereisen iets meer inzicht en techniek, maar onder begeleiding van Pieter zult u verstelt staan van uw culinaire talenten. Wij hebben deze cursus ontwikkeld voor de gevorderde kookliefhebber die zijn of haar grenzen in de keuken drastisch wilt gaan verleggen.

Wij informeren u over de verschillende toepassingen van vlees, vis en groenten, gaan beroemde sauzen maken en staan stil bij een aantal smaakmakers waaronder het gebruik van verse kruiden. Uiteindelijk gaat u zelf de heerlijkste gerechten bereiden, met name klassiekers uit de franse keuken. Kortom, wij gaan tijdens deze cursus koken op niveau!

Elke les starten wij om 18.00uur met een hapje en een drankje. Hierna gaan wij de theorie van de les bespreken aan de hand van lesmateriaal dat wij u per mail hebben verstuurd. We gaan nader op deze informatie in en u kunt vragen stellen over het betreffende onderwerp.

Hierna gaan we aan de slag in de keuken en werken een mooi menu met elkaar uit dat aansluit op de betreffende lesstof. Om 22.30uur eidigen we met koffie en bonbons. 

Een welkomstdrankje en -hapje, gebruik van een kookschort en een recepturenboekje zijn bij deze cursus inbegrepen.

De lessen vinden plaats op donderdagen (zie hieronder). Als dit niet uitkomt, kunnen we in samenspraak met de groep, hiervan afwijken. Aan het einde van de eerste les stellen we een definitieve agenda vast die voor iedereen uitkomt.

Lesprogramma

1. Basistechnieken, smaak en smaakmiddelen
2. Bouillons, fonds en soepen
3. Warme en koude sauzen
4. Bereiden van groente
5. Bereiden van vlees
6. Bereiden van vis
7. Desserts

Kosten

€347,50

Startdatum

woensdag, 26 juni om 18:00uur

Cursusdata seizoen 2019 - 2020

26 juni / 28 augustus / 25 september / 23 oktober / 27 november / 22 januari / 26 februari

Evenementen bekijk alle
Kookcursus Beginners meer info Dinsdag 28 mei of woensdag 29 mei om 18.00uur (ivm met Pinksteren komt 30 mei te vervallen) reserveer nu!
Kookcursus De Seizoenskeuken meer info startdatum 19 september om 18.00uur reserveer nu!
Restaurantdag meer info Elke 3de zaterdag van de maand vanaf 19:00uur reserveer nu!
Reserveer een kookcursus, tafeltje in ons restaurant of dien een aanvraag in Reserveer hier >
Nog niet overtuigd van de gezelligheid bij Let's Cook? Bekijk meer foto's en video's >
Kookstudio Let's Cook heeft luxe kookworkshops én is goed bereikbaar!

Vanaf het centrum van Eindhoven bent u er al binnen 20 minuten en vanaf het centrum van Weert, Valkenswaard en Leende bent u er binnen 10 minuten. Parkeren is gratis!

Pieter en Marleen Hermus
Deken van Baarsstraat 6a
6021BH Budel

06 53 166 799
info@kookstudioletscook.nl
© 2013 - 2019 - Kookstudio Let's Cook / Realisatie: Patrick Smeets